Crema catalana met sinaasappel en krokante koekjes
Ingrediënten
-
5 sinaasappels
-
Zeste van 1 sinaasappel
-
Sap van 1 sinaasappel
-
1/2 stuk kaneelstokje
-
130 gram Nestlé Docello Crème Brûlée
-
5 dl melk
-
5 dl room
-
3-4 eetlepels honing
-
100 g koekjes
Voorbereiding
-
1Pel de sinaasappel à vif (enkel vruchtvlees zonder wit vel) en doe in stukjes. Warm deze lichtjes op met honing en laat uitdruppen. Schik de sinaasappel op de bodem van een dessertglas.
-
2Meng de melk met de room. Kook het mengsel van melk en room op met het half kaneelstokje en de zeste van sinaasappel en laat een paar minuten trekken.
-
3Bereid de crème brûlée verder volgens de bereidingswijze op de verpakking. Haal, voor de verdeling in de glaasjes, het mengsel nog even door een puntzeef. Vul de glaasjes, waarvan de bodem met sinaasappel bedekt is, tot de rand met crème brûlée en laat afkoelen.
Serveersuggestie
Verkruimel de koekjes en garneer hier het dessert mee.
Nutritional facts per serving
Énergie
0.0 kcal
Protéine
0.0 g
Les glucides
0.0 g
Sucres
0.0 g
Fibre
0.0 g
Sodium
0.0 mg
Les graisses
0.0 g
Graisses saturées
0.0 g
Componenten