Sint-Jacobsmosselen, zalf van pastinaak, witloof en rode wijnsaus

  • Bereidingstijd
    8 min
  • Aantal porties
    10
Ingrediënten
  • 20 g MAGGI® VLOEIBARE GECONCENTREERDE KIPPENFONDS
  • 200 ml CHEF® DEMI-GLACE SAUS (1 liter water + 70 g CHEF® demi-glace)
  • 10 g CHEF® PREMIUM VISFUMET
  • 20 Sint-Jacobsmosselen
  • 400 g pastinaak
  • 150 ml room
  • 150 ml water
  • Limoen
  • 20 g boter
  • 5 staaltjes witloof
  • ½ sjalot
  • 50 ml Rode wijn
  • 1 blaadje laurier
  • Takje citroenthym
  • Bieslook en platte peterselie voor de afwerking
Voorbereiding
  • 1
    Dress and finish with some fresh herbs
  • 2
    Reinig en bak de Sint-Jacobsmosselen mooi bruin maar glanzend vanbinnen.
  • 3
    Versnij de pastinaak en gaar in de room, water en MAGGI® VLOEIBARE GECONCENTREERDE KIPPENFONDS
  • 4
    Giet af en mix tot een gladde zalf, kruid bij indien nodig en voeg een paar druppels limoensap en de boter aan toe
  • 5
    Reinig het witloof en bak goudbruin in boter, kruid met peper en zout en gaar verder af in de oven
  • 6
    Stoof de versneden sjalot in wat boter met laurier en citroenthym
  • 7
    Déglaceer met de rode wijn, laat inkoken en voeg de CHEF® DEMI-GLACE SAUS en de CHEF® PREMIUM VISFUMET
  • 8
    Laat eventjes opkoken, passeer de saus en werk af met een klontje boter
Nutritional facts per serving
Énergie
0.0 kcal
Protéine
0.0 g
Les glucides
0.0 g
Sucres
0.0 g
Fibre
0.0 g
Sodium
0.0 mg
Les graisses
0.0 g
Graisses saturées
0.0 g
Componenten