Balletjes op Luikse wijze

  • Bereidingstijd
    12 min
  • Aantal porties
    4
Ingrediënten
  • 800 g gehakt
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 3 Plakjes wit brood geweekt in melk ( kan ook met paneermeel )
  • 1 eii
  • 20 g gehakte peterselie
  • Boter, olijfolie, peper, zout, bloem
  • 20 gram CHEF® VLEESGLACE
  • CHEF® BLANKE ROUX
  • 2 fijn gesneden uien
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 dl bruin bier
  • 1 eetlepel Bruine suiker
  • 5 dl water
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels Luikse stroop
  • Laurier, tijm, peper, zout
Voorbereiding
  • 1
    Stoof de gesneden sjalot in wat olijfolie.
  • 2
    Meng het gehakt, de peterselie, het geweekte brood, het ei, sjalot, peper, zout en sjalot.
  • 3
    Meng heel goed, vorm dan grote gehaktballen en haal ze door de bloem.
  • 4
    Bak de gehaktballen mooi bruin in boter en olijfolie en haal uit de pan.
  • 5
    Voeg nog wat boter toe in de pan en stoof de ajuin met de tijm, laurier, peper en zout tot ze zacht zijn.
  • 6
    Déglaceer met de rode wijnazijn en het bruin bier.
  • 7
    Laat eventjes inkoken en voeg de suiker, het water en de CHEF® VLEESGLACE toe.
  • 8
    Laat opkoken, voeg er de gehaktballen aan toe en laat zo’n 20 min sudderen.
  • 9
    Haal de gehaktballen uit de pan samen met de helft van de ajuin.
  • 10
    Mix en zeef de saus en voeg naar smaak de Luikse stroop toe.
  • 11
    Verwarm de saus met de rozijnen, kruid af en bind eventueel met CHEF® BLANKE ROUX.
  • 12
    Voeg de gehaktballen en rest van de ajuin bij de saus en serveer.
Nutritional facts per serving
Énergie
0.0 kcal
Protéine
0.0 g
Les glucides
0.0 g
Sucres
0.0 g
Fibre
0.0 g
Sodium
0.0 mg
Les graisses
0.0 g
Graisses saturées
0.0 g
Componenten