Balletjes op Luikse wijze
Ingrediënten
-
800 g gehakt
-
1 fijngesneden sjalot
-
3 Plakjes wit brood geweekt in melk ( kan ook met paneermeel )
-
1 eii
-
20 g gehakte peterselie
-
Boter, olijfolie, peper, zout, bloem
-
20 gram CHEF® VLEESGLACE
-
CHEF® BLANKE ROUX
-
2 fijn gesneden uien
-
2 eetlepels rode wijnazijn
-
1 dl bruin bier
-
1 eetlepel Bruine suiker
-
5 dl water
-
3 eetlepels rozijnen
-
2 eetlepels Luikse stroop
-
Laurier, tijm, peper, zout
Voorbereiding
-
1Stoof de gesneden sjalot in wat olijfolie.
-
2Meng het gehakt, de peterselie, het geweekte brood, het ei, sjalot, peper, zout en sjalot.
-
3Meng heel goed, vorm dan grote gehaktballen en haal ze door de bloem.
-
4Bak de gehaktballen mooi bruin in boter en olijfolie en haal uit de pan.
-
5Voeg nog wat boter toe in de pan en stoof de ajuin met de tijm, laurier, peper en zout tot ze zacht zijn.
-
6Déglaceer met de rode wijnazijn en het bruin bier.
-
7Laat eventjes inkoken en voeg de suiker, het water en de CHEF® VLEESGLACE toe.
-
8Laat opkoken, voeg er de gehaktballen aan toe en laat zo’n 20 min sudderen.
-
9Haal de gehaktballen uit de pan samen met de helft van de ajuin.
-
10Mix en zeef de saus en voeg naar smaak de Luikse stroop toe.
-
11Verwarm de saus met de rozijnen, kruid af en bind eventueel met CHEF® BLANKE ROUX.
-
12Voeg de gehaktballen en rest van de ajuin bij de saus en serveer.
Nutritional facts per serving
Énergie
0.0 kcal
Protéine
0.0 g
Les glucides
0.0 g
Sucres
0.0 g
Fibre
0.0 g
Sodium
0.0 mg
Les graisses
0.0 g
Graisses saturées
0.0 g
Componenten