Boerderijkip met pompoen met parelcouscous en crème van amandel

  • Bereidingstijd
    11 min
  • Aantal porties
    4
Ingrediënten
  • 4 stukken boerderijkipfilet
  • 200 g pompoen (geschild en in plakken van 0,5 cm dik)
  • 1 dl CHEF® Vloeibaar concentraat Gevogelte
  • 200 g parelcouscous
  • Zout
  • 2 stukken sjalot (gesnipperd)
  • 2 stukken knoflookteen (fijngesneden)
  • geklaarde boter
  • 2 dl witte wijn
  • 1 dl Madeira
  • 1 liter CHEF Natural Gevogeltefond
  • 1 dl slagroom
  • 100 g gerookte amandelen
  • Amandelolie
Voorbereiding
  • 1
    Filets 90 minuten sous-vide garen op 61°C
  • 2
    A la minute mooi goudbruin bakken en schuin wegsnijden
  • 3
    Pompoen garen en in rondjes uitsteken
  • 4
    Parelcouscous garen in kippenbouillon gemaakt van CHEF® Vloeibare Geconcentreerde Gevogeltefond met water en een beetje zout
  • 5
    Sjalot en knoflook aanzetten in een beetje geklaarde boter
  • 6
    Afblussen met witte wijn en Madeira
  • 7
    Tot de helft laten reduceren en CHEF® Natural Gevogeltefond toevoegen
  • 8
    Slagroom en gerookte amandelen toevoegen
  • 9
    Wederom laten reduceren tot de helft
  • 10
    Doordraaien in een blender
  • 11
    Op smaak brengen, zeven en opstaven met amandelolie
Nutritional facts per serving
Énergie
0.0 kcal
Protéine
0.0 g
Les glucides
0.0 g
Sucres
0.0 g
Fibre
0.0 g
Sodium
0.0 mg
Les graisses
0.0 g
Graisses saturées
0.0 g
Componenten