Turkse sandwich gemaakt met Garden Gourmet® Falafels

  • Merk
  • Bereidingstijd
    10 min
  • Moeilijkheid
    Eenvoudig
  • Aantal porties
    10

De Falafel Classic RTE* van GARDEN GOURMET® is een vegan falafel op basis van kikkererwten, courgette en ui, gefrituurd en is diepgevroren. Het product is gemaakt van kikkererwten en een authentieke mix van kruiden. De falafels zijn smaakvol en trekken de aandacht van gasten. Het is heerlijk op een pitabroodje met sla en yoghurtsaus. Het product kan gebruikt worden om te combineren met salades en vegetarische bowls op basis van rauwe groenten en fruit, maar ook met zaden en zetmeelrijke producten. Het is bovendien perfect als aperitief of voorgerecht met een yoghurt- en kruidensaus en is ideaal voor het maken van pita's en wraps.

De Rode Biet Falafel RTE* van GARDEN GOURMET® is een vegan falafel op basis van kikkererwten en rode biet, gefrituurd en diepgevroren. De falafel is gemaakt van kikkererwten en een authentieke kruidenmix. Met meer dan 30% rode biet zijn deze falafels een heerlijke lekkernij en trekken ze de aandacht van uw gasten. Ze zijn heerlijk op een pitabroodje met sla en een yoghurtsaus. Het product kan gebruikt worden om salades en vegetarische bowls te begeleiden, gemaakt van rauwkost, fruit, zaden en zetmeelrijke producten. Het is ook geschikt als aperitief of voorgerecht met een yoghurt- en kruidensaus en is perfect voor het maken van pita's en wraps.

Ingrediënten
INGREDIËNTEN
  • 400 g Garden Gourmet® Falafel Classic.
  • 400 g Garden Gourmet® Rode Biet Falafel
  • 600 g Turks brood of zeezout focaccia met sumac dressing.
  • 100 ml granaatappelmelasse.
  • 75 g gepekelde, fijngehakte Turkse peper.
  • 2 eetlepels sumac.
Aromatische Salade
  • 200 g rucolasla.
  • 75 g platte peterselie.
  • 50 g munt.
  • 120 g rode ui.
Dressing:
  • 300 g hummus.
  • 200 g yoghurtdressing.
Voorbereiding
  • 1
    Verwarm de falafels in een pan gedurende ongeveer 3 minuten (of in de oven of friteuse).
  • 2
    Meng granaatappel, fijngehakte pepers en sumak.
  • 3
    Pluk – was en reinig de sla en kruiden.
  • 4
    Snijd de rode uien in dunne plakjes en meng met de sumak dressing en salade.
  • 5
    Grill het brood en smeer de dressing erop.
  • 6
    Assembleer de sandwich met sla en falafels.
  • Serveer met een pikante chiliolie.
Greencurry

WIL JIJ ONZE NIEUWSTE RECEPTEN ONTVANGEN?