Pita kebab met krokante sla en tzatziki gemaakt met Garden Gourmet® Sensational™ Pulled Filet
De heerlijke SENSATIONAL™ Pulled Filet RTE* van GARDEN GOURMET® is een vegan specialiteit op basis van soja-eiwitten en tarwegluten en is diepgevroren. Het product is klaar voor gebruik, met een sensationele vezelige textuur, die u kunt gebruiken in vele recepten: in sauzen, met zetmeelrijke gerechten of roerbakgerechten. Dit product kan gebruikt worden in gerechten met sauzen zoals vegetarische curry, vegetarische blanquette, vegetarische navarin of als topping voor pizza's, hartige taarten, wraps en panini's.
Ingrediënten
INGREDIËNTEN
- 10 grote pitabroodjes.
Kebab basisrecept
- 1 kg Garden Gourmet® Sensational™ Pulled Filet.
- 3-4 eetlepels kebabkruiden.
- 1 eetlepel sumac.
- 2 teentjes knoflook.
- 1 ui in plakjes gesneden.
- 50 ml olijfolie.
- 40 ml vegan kippenconcentraat.
Krokante sla
- 400 g ijsbergsla.
- 250 g rode kool.
- 50 g bladpeterselie.
- 200 g rode ui.
- 300 g gesneden tomaat.
Garnituur
- 500 g Tzaziki dressing.
- 10 gepekelde groene peper/chili.
Voorbereiding
-
1Meng Garden Gourmet® Sensational™ Pulled Filet met kruiden, sumak, knoflook, gesneden ui en olijfolie en marineer gedurende 30 minuten voordat u het gaat bereiden.
-
2Snijd alle ingrediënten voor de salade fijn en meng ze samen.
-
3Frituur de Garden Gourmet® Sensational™ Pulled Filet op middelhoog vuur tot ze volledig verwarmd en gekarameliseerd zijn, en verwarm de pita in de oven.
-
4Assembleer de pita met tzatziki, kebabbasis en salade.
-
5Serveer met gepekelde groene pepers.
- Vervang het vegan kippenconcentraat door vegan rund- of lamskruiden.
- Personaliseer de kruidenmix naar jouw smaak en voeg extra chili of cayennepeper toe aan de kebab voor een pittige versie.