Mex Style Poké Bowl met Garden Gourmet® Pulled Filet

  • Merk
  • Bereidingstijd
    60 min
  • Moeilijkheid
    Eenvoudig
  • Aantal porties
    10

De heerlijke SENSATIONAL™ Pulled Filet RTE* van GARDEN GOURMET® is een vegan specialiteit op basis van soja-eiwitten en tarwegluten en is diepgevroren. Het product is klaar voor gebruik, met een sensationele vezelige textuur, die u kunt gebruiken in vele recepten: in sauzen, met zetmeelrijke gerechten of roerbakgerechten. Dit product kan gebruikt worden in gerechten met sauzen zoals vegetarische curry, vegetarische blanquette, vegetarische navarin of als topping voor pizza's, hartige taarten, wraps en panini's.

Ingrediënten
INGREDIËNTEN :
  • 900 g Garden Gourmet® Pulled Filet.
  • 150 g gemengde babybladsla.
  • 650 g pikante rijst.
  • 200 g gegrilde rode paprika.
  • 250 g ingelegde rode kool.
  • 20 kerstomaten.
  • 50 g Jalapeños.
  • 50 g granaatappelpitten.
  • 2 limoenen.
  • 10 g korianderblad.
DRESSING:
  • 4 eetlepels olijfolie.
  • 3 limoenen.
  • 2 teentjes knoflook.
  • 20 g koriander.
  • 1 theelepel bruine suiker, rode chilivlokken.
  • ½ theelepel komijn.
PIKANTE RIJST:
  • 600 g gekookte langkorrelige rijst.
  • 50 g koriander.
  • 8 lente-ui.
  • 2 limoenen.
  • ¼ theelepel chilivlokken.
FILET STUKJES MARINADE:
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie.
  • 5 teentjes knoflook.
  • 3 limoenen.
  • 2 eetlepels gerookte paprika, oregano, cayennepeper, komijn, rode wijnazijn.
  • 1 theelepel bruine suiker.
Voorbereiding
  • 1
    Voor de marinade, combineer alle ingrediënten, meng goed, voeg de Garden Gourmet® Pulled Filet toe. Verhit een grote pan op middelhoog vuur, voeg de Filet toe en roer tot ze goudbruin/geschroeid zijn aan de randen (ongeveer 8 minuten). Giet over in een schone container en laat afkoelen.
  • 2
    Voeg in een grote kom de gekookte rijst, limoensap, koriander, chilivlokken en lente-ui toe. Breng op smaak met gekraakte zwarte peper naar smaak en meng goed.
  • 3
    Voor de dressing, klop de ingrediënten voor de dressing samen om te combineren.
  • 4
    Verdeel het mengsel over 10 kommen, besprenkel met de dressing en garneer met partjes limoen, gesneden chilipeper, granaatappelpitten en korianderblad.
  • Rol de ingrediënten in een volkoren bloemtortilla en bak ze 10 minuten in de oven voor een handige snack voor onderweg.
  • Vegan.
  • Geschikt om mee te nemen.
  • Een perfecte traktatie op een zomerse dag!
Greencurry

WIL JIJ ONZE NIEUWSTE RECEPTEN ONTVANGEN?