Mediterraanse Poké Bowl met Garden Gourmet® Rode Biet Falafel
De Rode Biet Falafel RTE* van GARDEN GOURMET® is een vegan falafel op basis van kikkererwten en rode biet, gefrituurd en diepgevroren. De falafel is gemaakt van kikkererwten en een authentieke kruidenmix. Met meer dan 30% rode biet zijn deze falafels een heerlijke lekkernij en trekken ze de aandacht van uw gasten. Ze zijn heerlijk op een pitabroodje met sla en een yoghurtsaus. Het product kan gebruikt worden om salades en vegetarische bowls te begeleiden, gemaakt van rauwkost, fruit, zaden en zetmeelrijke producten. Het is ook geschikt als aperitief of voorgerecht met een yoghurt- en kruidensaus en is perfect voor het maken van pita's en wraps.
Ingrediënten
INGREDIËNTEN:
- 40 Garden Gourmet® Rode Biet Falafels.
- 300 g geraspte wortelen.
- 350 g in blokjes gesneden mango.
- 2 komkommers.
- 1 rode ui.
- ½ Daikon radijs.
- 400 g rode en witte quinoa mix (gekookt volgens de instructies).
- 200 g Griekse yoghurt.
- 100 g Tahini pasta.
- Het sap van 1 citroen.
- 200 g suiker.
- 200 g witte azijn.
- 750 ml water.
- Zout, zwarte peper en piment d’Espelette.
Voorbereiding
-
1Snijd de komkommers in blokjes.
-
2Snijd de rode ui en de Daikon radijs in dunne plakjes.
-
3Meng de suiker met de witte azijn en het water, breng aan de kook en giet het mengsel over de ui en Daikon radijs.
-
4Meng de Griekse yoghurt met de tahini en het citroensap. Breng op smaak met zout, peper en piment d'Espelette.
-
5Frituur de Garden Gourmet® Rode Biet Falafels gedurende 3 minuten.
-
6Laat de ingemaakte groenten uitlekken en bereid de poké bowl met alle ingrediënten.
-
7Maak de poké bowl af door deze te kruiden met vinaigrette saus.
- Voeg sesamzaadjes, ingemaakte citroenen of zonnebloempitten toe voor een andere smaakbeleving.
- Vegetarisch.
- Geschikt om mee te nemen
- Een funky versie van een traditionele poké bowl!