Garden Gourmet® Sensational™ Pulled Filet Sambal Pizza

  • Merk
  • Bereidingstijd
    120 min
  • Moeilijkheid
    Moeilijk
  • Aantal porties
    10
De heerlijke SENSATIONAL™ Pulled Filet RTE* van GARDEN GOURMET® is een vegan specialiteit op basis van soja-eiwitten en tarwegluten en is diepgevroren. Het product is klaar voor gebruik, met een sensationele vezelige textuur, die u kunt gebruiken in vele recepten: in sauzen, met zetmeelrijke gerechten of roerbakgerechten. Dit product kan gebruikt worden in gerechten met sauzen zoals vegetarische curry, vegetarische blanquette, vegetarische navarin of als topping voor pizza's, hartige taarten, wraps en panini's.
Ingrediënten
PIZZADEEG:
  • 725 ml koud water.
  • 1 kg tarwebloem.
  • 4 g droge gist.
  • 60 g witte suiker.
  • 60 g zout.
TOPPINGS:
  • 1 kg Garden Gourmet® Sensational™ Pulled Filet.
  • 150 g rode ui, in plakkjes gesneden.
  • 50 g verse basilicumblaadjes.
  • 100 g witte champignons, in plakjes gesneden.
  • 100 g groene paprika, in plakjes gesneden.
  • 100 g kerstomaten, door midden gesneden.
SAMBAL:
  • 500 g BUITONI® Tomatencoulis.
  • 30 ml maïsolie.
  • 100 g sambal basis.
  • 20 g witte suiker.
  • 15 g MAGGI® vegetarisch concentraat.
  • 100 g MAGGI® tomatenketchup.
Voorbereiding
  • 1
    In een mixer, voeg eerst water toe, gevolgd door bloem, gist en suiker. Mix op lage snelheid tot alles gemixt is, ongeveer 2 minuten.
  • 2
    Schakel over naar hoge snelheid totdat het deeg een bal vormt en volledig loskomt van de wand van de kom, ongeveer 10 minuten.
  • 3
    Voeg zout toe en klop op hoge snelheid gedurende 2-3 minuten totdat het volledig is opgeklopt. Giet het deeg over in een met olie ingevette container en laat het op kamertemperatuur rijzen tot het in omvang verdubbeld is. Zet het deeg vervolgens 1 uur in de koelkast.
  • 4
    Bestuif de werkbank met bloem, breng het deeg over naar de tafel en verdeel het in porties van 160 g per bal. Laat het deeg 30 minuten afgedekt rijzen op tafel voordat u het uitrekt.
  • 5
    Rol het deeg uit tot een pizzabodem op een licht met bloem bestoven houten plank. Verdeel de sambal over de bodem en leg de toppings en Garden Gourmet® Sensational™ Pulled Filet erop. Bak de pizza in de pizzaoven gedurende 4-6 minuten, tot hij goudbruin is en er donkere vlekken verschijnen aan de zijkanten.
  • U kan pinda's toevoegen als garnering voor extra knapperigheid.
  • Het pizzadeeg kan 2-3 dagen van tevoren worden gemaakt.

 

Greencurry

WIL JIJ ONZE NIEUWSTE RECEPTEN ONTVANGEN?