Buddha bowl met pikante tahinisaus gemaakt met Garden Gourmet® Rode Biet Falafels
De Rode Biet Falafel RTE* van GARDEN GOURMET® is een vegan falafel op basis van kikkererwten en rode biet, gefrituurd en diepgevroren. De falafel is gemaakt van kikkererwten en een authentieke kruidenmix. Met meer dan 30% rode biet zijn deze falafels een heerlijke lekkernij en trekken ze de aandacht van uw gasten. Ze zijn heerlijk op een pitabroodje met sla en een yoghurtsaus. Het product kan gebruikt worden om salades en vegetarische bowls te begeleiden, gemaakt van rauwkost, fruit, zaden en zetmeelrijke producten. Het is ook geschikt als aperitief of voorgerecht met een yoghurt- en kruidensaus en is perfect voor het maken van pita's en wraps.
Ingrediënten
INGREDIËNTEN
- 40 Garden Gourmet® Rode Biet Falafels.
- 300 g geraspte wortel.
- 350 g in blokjes gesneden mango.
- 300 g rode bietenbladsla.
- 10 babykomkommers.
- 1 rode ui.
- 400 g gekookte rode en witte quinoa mix
- Peterselie.
- Zout.
Voor de pikante tahinisaus:
- 100 g tahinipasta.
- 30 ml sriracha.
- 200 ml Griekse yoghurt.
- 30 ml citroensap.
- Knoflookpoeder.
- Uienpoeder.
- Paprika.
Voorbereiding
-
1Meng de Griekse yoghurt met de tahini, het citroensap en de andere ingrediënten om de saus te bereiden.
-
2Frituur de Garden Gourmet® Rode Biet Falafels gedurende 3 minuten op 170°C.
-
3Bereid de poké bowl met alle ingrediënten voor.
-
4Finaliseer door de poké bowl op smaak te brengen met pikante tahinisaus.
- Deze saus is geweldig en zeker de moeite waard om te maken, maar als u een nog eenvoudiger idee wilt, gebruik dan hummus die u kan verdunnen met citroensap en een beetje water tot de gewenste consistentie.