Aloha Poké Bowl met Garden Gourmet® VUNA®

  • Merk
  • Bereidingstijd
    30 min
  • Moeilijkheid
    Eenvoudig
  • Aantal porties
    10
VUNA® GARDEN GOURMET® is een tonijnachtige crumble gemaakt met plantaardige ingrediënten. Rijk aan eiwitten en vezels, zonder compromissen in smaak en textuur. VUNA® kan warm of koud worden gegeten, zoals in sandwiches, salades, pasta of pizzarecepten.
Ingrediënten
INGREDIËNTEN:
  • 500 g Garden Gourmet® VUNA®.
  • 1000 g sushi rijst (of gelijkaardig).
  • 100 g witte azijn (zoals rijst of gedistilleerd).
  • 10 g fijn zeezout.
  • 100 g gehalveerde frambozen.
  • 10 radijzen in julienne gesneden.
  • 400 g pokshoi (gewassen en in kleine stukjes gesneden).
  • 100 g rode ui in julienne gesneden.
  • 400 g ananas in blokjes.
  • 500 g zoutarme sojasaus.
  • 500 g citroensap of rijstazijn.
  • 10 g geroosterde zwarte sesamzaadjes.
Voorbereiding
  • 1
    Spoel de rijst grondig af totdat er geen zetmeel meer uitkomt en kook het volgens de instructies op de verpakking. Na het koken doet u de rijst in een kom en mengt u er de witte azijn en fijn zeezout doorheen.
  • 2
    Ontdooi de Garden Gourmet® Vuna® gedurende de nacht.
  • 3
    Voor de ponzu saus mengt u de zoutarme sojasaus met het citroensap en zet u het apart.
  • 4
    Om te assembleren, doet u de gewenste hoeveelheid rijst in een kom en bedekt u deze met de Garden Gourmet® Vuna®, frambozen, radijsjes, pokshoi, rode ui en ananas. Maak het af met een scheutje ponzu saus en wat geroosterde zwarte sesamzaadjes.
  • Voor een nog smaakvollere ervaring strooit u wat Togarashi over de bovenkant van uw kom.
  • Vegan. 
  • Geschikt om mee te nemen
  • Een zomerse geïnspireerde poké bowl.

 

Greencurry

WIL JIJ ONZE NIEUWSTE RECEPTEN ONTVANGEN?