Tabouleh bowl gemaakt met Garden Gourmet® Rode Biet Falafels

  • Merk
  • Bereidingstijd
    20 min
  • Moeilijkheid
    Eenvoudig
  • Aantal porties
    10

De Rode Biet Falafel RTE* van GARDEN GOURMET® is een vegan falafel op basis van kikkererwten en rode biet, gefrituurd en diepgevroren. De falafel is gemaakt van kikkererwten en een authentieke kruidenmix. Met meer dan 30% rode biet zijn deze falafels een heerlijke lekkernij en trekken ze de aandacht van uw gasten. Ze zijn heerlijk op een pitabroodje met sla en een yoghurtsaus. Het product kan gebruikt worden om salades en vegetarische bowls te begeleiden, gemaakt van rauwkost, fruit, zaden en zetmeelrijke producten. Het is ook geschikt als aperitief of voorgerecht met een yoghurt- en kruidensaus en is perfect voor het maken van pita's en wraps.

Ingrediënten
INGREDIËNTEN
  • 700 g Garden Gourmet® Rode Biet Falafels.
  • 2 kg gekookte bulgur.
  • 800 g gesneden tomaten.
  • 300 g hummus.
  • 600 g koolsalade.
  • 120 g lente-ui.
  • 50 g rode chili.
  • 100 g granaatappelpitjes.
  • 10 g gepekelde jalapeño’s.
Voor de vinaigrette saus:
  • 100 ml extra vierge olijfolie.
  • 30 ml citroensap.
  • Gehakte peterselie en koriander.
  • Zout en peper.
Voorbereiding
  • 1
    Verwarm de falafels in een voorverwarmde koekenpan op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.
  • 2
    Plaats de bulgur gelijkmatig op de bodem van de pot, zorg ervoor dat de hele bodem bedekt is.
  • 3
    Begin met het toevoegen van de gehakte tomaten, hummus, koolsalade, granaatappelpitjes, julienne gesneden lente-ui en chilipepers, en de Garden Gourmet® Rode Biet falafels.
  • 4
    Leg ten slotte de gepekelde jalapeño's neer en werk af met de vinaigrettesaus.
  • Geschikt als koude grab&go salade of als warm hoofdgerecht.
Greencurry

WIL JIJ ONZE NIEUWSTE RECEPTEN ONTVANGEN?