Aloha Poké Bowl met Garden Gourmet® VUNA®
VUNA® GARDEN GOURMET® is een tonijnachtige crumble gemaakt met plantaardige ingrediënten. Rijk aan eiwitten en vezels, zonder compromissen in smaak en textuur. VUNA® kan warm of koud worden gegeten, zoals in sandwiches, salades, pasta of pizzarecepten.
Ingrediënten
INGREDIËNTEN:
- 500 g Garden Gourmet® VUNA®.
- 1000 g sushi rijst (of gelijkaardig).
- 100 g witte azijn (zoals rijst of gedistilleerd).
- 10 g fijn zeezout.
- 100 g gehalveerde frambozen.
- 10 radijzen in julienne gesneden.
- 400 g pokshoi (gewassen en in kleine stukjes gesneden).
- 100 g rode ui in julienne gesneden.
- 400 g ananas in blokjes.
- 500 g zoutarme sojasaus.
- 500 g citroensap of rijstazijn.
- 10 g geroosterde zwarte sesamzaadjes.
Voorbereiding
-
1Spoel de rijst grondig af totdat er geen zetmeel meer uitkomt en kook het volgens de instructies op de verpakking. Na het koken doet u de rijst in een kom en mengt u er de witte azijn en fijn zeezout doorheen.
-
2Ontdooi de Garden Gourmet® Vuna® gedurende de nacht.
-
3Voor de ponzu saus mengt u de zoutarme sojasaus met het citroensap en zet u het apart.
-
4Om te assembleren, doet u de gewenste hoeveelheid rijst in een kom en bedekt u deze met de Garden Gourmet® Vuna®, frambozen, radijsjes, pokshoi, rode ui en ananas. Maak het af met een scheutje ponzu saus en wat geroosterde zwarte sesamzaadjes.
- Voor een nog smaakvollere ervaring strooit u wat Togarashi over de bovenkant van uw kom.
- Vegan.
- Geschikt om mee te nemen
- Een zomerse geïnspireerde poké bowl.