Tabbouleh salade met Garden Gourmet® Vegan Balletjes
De Vegan Balletjes RTE* van GARDEN GOURMET® zijn op basis van soja- en tarwe-eiwitten, gebakken en diepgevroren. Ze zijn gemaakt met plantaardige ingrediënten, rijk aan eiwitten en vol van smaak. Het is een smakelijk en veelzijdig plantaardig alternatief dat u kunt toevoegen aan een verscheidenheid aan recepten, van Italiaanse pasta's tot geurige Aziatische gerechten.
Ingrediënten
INGREDIËNTEN:
- 700 g Garden Gourmet® Vegan Balletjes.
- 500 g quinoa.
- 500 g bulgur (tarwe).
- 40 tros-of kerstomaten.
- 5 theelepels dukkah.
- 150 g verse munt.
- 150 g verse koriander.
- 150 g granaatappelpitten.
- 5 eetlepels olijfolie.
- 10 lente-ui.
- Het sap van 3 citroenen.
- Zout, peper.
GEROOSTERDE WORTELEN:
- 10 grote wortelen.
- 10 theelepels suwac.
- 5 eetlepels olijfolie.
TAHIUI DRESSING:
- 5 eetlepels extra vierge olijfolie.
- 2 eetlepels appelciderazijn.
- 3 eetlepels ahornsiroop.
- 6 eetlepels tahiui.
- Het sap van 2 citroenen.
Voorbereiding
-
1Bak de Garden Gourmet® Vegan Balletjes 10 minuten in de oven op 180°C vanuit bevroren toestand.
-
2Snijd de wortelen in onregelmatige driehoekige vormen van 3 cm, voeg olie, zout, peper en sumak toe, en bak ze gedurende 20 minuten of tot ze volledig gaar zijn.
-
3Meng alle ingrediënten voor de dressing samen voor servering.
-
4Kook de quinoa en bulgur en maak ze los met een vork.
-
5Voeg gehakte kruiden, tomaten, citroen, zout, peper toe aan de gekookte quinoa en bulgur en stel het samen als een warme salade. Garneer met Dukkah.
- Maak uw eigen geroosterde Dukkah-kruidenmengsel zonder noten - 1 theelepel korianderzaad, 1 theelpel komijnzaad, ¼ kopje pompoenpitten, ½ kopje zonnebloempitten, ¼ kopje sesamzaad, 1 theelepel zout, 1 theelepel zwarte peper, 1 theelepel sumak - rooster alle specerijen en mix ze lichtjes.
- Vegan.
- Geschikt om mee te nemen.
- Een eenvoudig en lekker warme salade.