Niçoise Salade met Garden Gourmet® VUNA®
VUNA® GARDEN GOURMET® is een tonijnachtige crumble gemaakt met plantaardige ingrediënten. Rijk aan eiwitten en vezels, zonder compromissen in smaak en textuur. VUNA® kan warm of koud worden gegeten, zoals in sandwiches, salades, pasta of pizzarecepten.
Ingrediënten
INGREDIËNTEN:
- 400 g Garden Gourmet® VUNA®
- 200 g babybladsla.
- 250 g verse bonen.
- 250 g artisjokharten (gebraden, 2 x elk in vieren gesneden).
- 10 gekookte eieren (in de helft gesneden).
- 200 g zwarte olijven.
- 40 baby kerstomaten.
- platte peterselie.
FRANSE MOSTERD DRESSING:
- 2 theelepels Dijou mosterd.
- 1 theelepel grove mosterd.
- 80 ml witte wijnazijn.
- 200 ml olijfolie.
- Gekraakte zwarte peper.
GEDRESSEERDE NIEUWE/JONGE AARDAPPELEN:
- 600 g gekookte nieuwe/jonge aardappelen.
- 50 g rode ui (in plakjes gesneden).
- 30 ml olijfolie.
- 20 g platte peterselie (fijngehakt).
- Gekraakte zwarte peper.
Voorbereiding
-
1Voor de Franse dressing: klop alle ingrediënten samen.
-
2Gedreseerde nieuwe/jonge aardappelen: voeg in een lage kom de olijfolie, platte peterselie en gekraakte zwarte peper toe en meng voorzichtig de aardappelen erdoorheen.
-
3Assembleer.
-
4Besprenkel met dressing en garneer met platte peterselieblaadjes.
- Probeer de bladcombinatie te veranderen met knapperige sla zoals Romeinse sla (Cos sla) of voeg wat croutons toe voor meer textuur. U kan de salade veganistisch maken zonder eieren.
- Vegetarisch.
- Geschikt om mee te nemen.
- Een favoriet voor de lunch, voor elke gelegenheid.