Niçoise Salade met Garden Gourmet® VUNA®

  • Merk
  • Bereidingstijd
    20 min
  • Moeilijkheid
    Eenvoudig
  • Aantal porties
    10
VUNA® GARDEN GOURMET® is een tonijnachtige crumble gemaakt met plantaardige ingrediënten. Rijk aan eiwitten en vezels, zonder compromissen in smaak en textuur. VUNA® kan warm of koud worden gegeten, zoals in sandwiches, salades, pasta of pizzarecepten.
Ingrediënten
INGREDIËNTEN:
  • 400 g Garden Gourmet® VUNA®
  • 200 g babybladsla.
  • 250 g verse bonen.
  • 250 g artisjokharten (gebraden, 2 x elk in vieren gesneden).
  • 10 gekookte eieren (in de helft gesneden).
  • 200 g zwarte olijven.
  • 40 baby kerstomaten.
  • platte peterselie.
FRANSE MOSTERD DRESSING:
  • 2 theelepels Dijou mosterd.
  • 1 theelepel grove mosterd.
  • 80 ml witte wijnazijn.
  • 200 ml olijfolie.
  • Gekraakte zwarte peper.
GEDRESSEERDE NIEUWE/JONGE AARDAPPELEN:
  • 600 g gekookte nieuwe/jonge aardappelen.
  • 50 g rode ui (in plakjes gesneden).
  • 30 ml olijfolie.
  • 20 g platte peterselie (fijngehakt).
  • Gekraakte zwarte peper.
Voorbereiding
  • 1
    Voor de Franse dressing: klop alle ingrediënten samen.
  • 2
    Gedreseerde nieuwe/jonge aardappelen: voeg in een lage kom de olijfolie, platte peterselie en gekraakte zwarte peper toe en meng voorzichtig de aardappelen erdoorheen.
  • 3
    Assembleer.
  • 4
    Besprenkel met dressing en garneer met platte peterselieblaadjes.
  • Probeer de bladcombinatie te veranderen met knapperige sla zoals Romeinse sla (Cos sla) of voeg wat croutons toe voor meer textuur. U kan de salade veganistisch maken zonder eieren.
  • Vegetarisch.
  • Geschikt om mee te nemen.
  • Een favoriet voor de lunch, voor elke gelegenheid.
Greencurry

WIL JIJ ONZE NIEUWSTE RECEPTEN ONTVANGEN?