LATEN WE EENS VAN NADERBIJ KIJKEN!
Over het algemeen worden deze producten gemaakt van soja, erwten, tarwe of champignons, waardoor ze een uiterlijk en smaak hebben die vergelijkbaar zijn met vlees. Dit maakt ze perfecte en gemakkelijk te integreren substituten in favoriete recepten. Door uitsluitend gebruik te maken van plantaardige ingrediënten, is het mogelijk om het uiterlijk, de smaak, de textuur, de kookeigenschappen en zelfs de belangrijkste voedingsstoffen die in vlees worden aangetroffen, na te bootsen. Laten we eens kijken naar de belangrijkste ingrediënten van plantaardige vleesvervangers.
EIWITTEN
De eiwitten in deze voedingsmiddelen kunnen afkomstig zijn van soja, erwten, champignons, aardappelen, bonen, bruine rijst of andere bronnen.
KLEURSTOFFEN
Natuurlijke pigmenten afkomstig van plantaardige extracten, spirulina en mout imiteren de rode tinten van rund- en varkensvlees en worden bijna bruin tijdens het koken.
SMAAKSTOFFEN
Plantaardige oliën kunnen worden toegevoegd om de sappige textuur, smaak en het uiterlijk van gemarmerd vet te verkrijgen.
BINDMIDDELEN
Het eiwit kan worden gebruikt in niet-veganistisch voedsel, terwijl methylcellulose (gemaakt van plantaardige vezels) een effectief bindmiddel is voor veganistische opties.
VOEDINGSSTOFFEN
Sommige recepten bevatten groenten, noten en zaden, evenals de vitamines, mineralen en voedingsvezels die ze leveren.
In andere recepten is zelfs vitamine B12, ijzer en zink toegevoegd om zo dicht mogelijk bij het voedingsprofiel van vlees te komen.
SMAAK
Gistextract kan worden toegevoegd om de smaak te versterken met hartige umami-smaken.
Meer weten, aarzel niet om contact met ons op te nemen!