OFFRE VEGETARIENNE VEGANE BE header image

Hoe kan ik ruimte maken voor plantaardige opties in mijn menu?

HIER ZIJN ENKELE IDEEËN OM UW AANBOD TE DIVERSIFIËREN! PLAN EEN MENU OP BASIS VAN PLANTAARDIGE INGREDIËNTEN

mushroom

1. Selecteer de categorie van het gerecht. Is het een braadstuk, soep, stoofpot of een hoofdgerecht met meerdere componenten?
2. Kies uw belangrijkste groenten. Welke zijn er in het seizoen?
3. Denk na over hoe ze kunnen worden bereid en kies uw kookmethode.
4. Kies uw kruiden en specerijen.
5. Denk aan de voedingsbalans door complementaire eiwitbronnen te combineren.
6. Verfijn uw presentatie met complementaire kleuren, vormen, smaken en texturen.

MAAK PLANTAARDIG AANTREKKELIJK

Varieer de texturen om de zintuigen te stimuleren. Probeer groenten te roosteren voor een knapperige sensatie, of stoof ze in de oven om de smaken te concentreren en zo de "vlezige" textuur te vergroten. U kunt ook groenten combineren met rauwe noten en zaden om verschillende texturen te combineren.

CREËER ORIGINELE KRUIDEN-EN SMAAK COMBINATIES

Creëer Originele Kruiden- en smaak combinaties

Dit is een goede manier om de smaken van de producten aan te vullen of te accentueren. Bijvoorbeeld, nootmuskaat past goed bij wortelgroenten zoals zoete aardappel alsook reguliere aardappel. Komijn en koriander passen goed bij zoete groenten zoals bieten. En mosterd past goed bij kool, broccoli en boerenkool. Het roken of grillen van fruit en groenten kan ook hun smaakprofiel versterken.

SPEEL MET DE VORM VAN VOEDSEL

Door groenten op verschillende manieren te snijden, kan u een andere ervaring creëren. Probeer bijvoorbeeld een portobello-paddenstoel te serveren als een "steak", maak "tagliatelle" van komkommer of courgette, of maal bloemkool tot "rijst". U kan ook wortels koken en ze tot mousse pureren, of ze mengen met peulvruchten voor een originele hummus.

VINDT UW MENU HERUIT

Het is een goed idee om veganistische en vegetarische gerechten in uw menu op te nemen. Dit trekt meer aandacht naar plantaardige recepten en voorkomt dat er een stigma ontstaat rond gerechten zonder dierlijke eiwitten. Zorg ervoor dat uw beschrijvingen net zo nauwkeurig zijn als de rest van het menu. Deze gerechten kunnen de nieuwe favorieten van uw gasten worden en een nieuwe doelgroep aantrekken.

OPTEER VOOR GARDEN GOURMET®

Optez pour Garden Gourmet

GARDEN GOURMET® biedt een breed scala aan plantaardige producten, zodat u uw gasten heerlijke en gemakkelijk te bereiden gerechten kunt aanbieden. Van heerlijke plantaardige burgers tot smakelijke vegan filet stukjes, dit assortiment is uniek. Bereid met hoogwaardige ingrediënten, is het GARDEN GOURMET® plantaardige assortiment een bron van eiwitten* en vezels, en biedt het een sensationele ervaring.

Met GARDEN GOURMET® kunt u een breed scala aan plantaardige recepten creëren, veganistische en/of vegetarische menu's aanbieden die 100% smaakvol zijn, en altijd een stap voor blijven op de trends.

*Eiwitten dragen bij aan het behoud van spiermassa.

Meer weten, aarzel niet om contact met ons op te nemen!