Hoofdgerecht

Wilde eendenborst met rodewijn

  • 10 Portions

Recept

Ingrediënten

  • 4 Eendeborsten
  • 0,8 l Rode wijn
  • 0,2 l Zwarte bessencrème
  • 200 g Wortelen
  • 200 g Ajuin
  • 30 g Gevogelteglace Chef
  • 1 Vanillestok
  • Kruidnagel
  • Koriander
  • Curry
  • Peper en zout
  • Boter

BEREIDING

De eendeborst kruiden met peper en zout, aanbakken in een hete braadpan.

De wortelbrunoise en de ajuin toevoegen en gedurende 8 min in een oven van 180°C plaatsen.

De eendeborsten uit de pan nemen en blussen met de rode wijn, de zwarte bessencrème, de vanille, de kruidnagel, de koriander, de curry en de Gevogelteglace Chef.

Tot de helft laten inkoken en zeven.

Op smaak brengen en opwerken met de boter.