Hoofdgerecht

Sint-Jacobsmosselen, zalf van pastinaak, witloof en rode wijnsaus

  • 10 Portions

Recept

Ingrediënten

  • 20 Sint-Jacobsmosselen
  • 400 gr pastinaak
  • 150 ml room
  • 150 ml water
  • Limoen
  • 20 gr boter
  • 20 gr MAGGI VLOEIBARE GECONCENTREERDE KIPPENFONDS
  • 5 staaltjes witloof
  • ½ sjalot
  • 50 ml rode wijn
  • 1 blaadje laurier
  • Takje citroenthym
  • 200 ml CHEF DEMI-GLACE ( 12 gr/200ml water )
  • 10 gr CHEF PREMIUM VISFUMET
  • Bieslook en platte peterselie voor de afwerking

Bereiding

Reinig en bak de Sint-Jacobsmosselen mooi bruin maar glanzend vanbinnen.

Versnij de pastinaak en gaar in de room, water en MAGGI kippenfond

Giet af en mix tot een gladde zalf, kruid bij indien nodig en voeg een paar druppels limoensap en de boter aan toe

Reinig het witloof en bak goudbruin in boter, kruid met peper en zout en gaar verder af in de oven

Stoof de versneden sjalot in wat boter met laurier en citroenthym

Déglaceer met de rode wijn, laat inkoken en voeg de demi-glace en de visfumet toe

Laat eventjes opkoken, passeer de saus en werk af met een klontje boter

 

Afwerking

Dresseer en werk af met wat verse kruiden