Soep Hoofdgerecht

Pikante Thaise Soep met groentenloempia

  • 10 Portions

Recept

Ingrediënten

  • 2 l water
  • 35 g MAGGI groentebouillon
  • 3 dl MAGGI Rode Curry
  • 1 teen knoflook
  • 1 st citroengras
  • 2 kaffirlimoenbladeren
  • 10 st loempiavel
  • 500 g gemengde groenten (wortel, sojascheuten, courgette, lente-ui, spinazie)

Bereiding

Breng het water aan de kook en breng op smaak met de MAGGI groentebouillon. Voeg hieraan de MAGGI Rode Curry toe.

Kneus de citroengras, de knoflook en de kaffirlimoenbladeren en laat deze meetrekken.

Plooi de loempiavellen in passende schaaltjes en laat deze aandrogen. Verhit een oven tot 200°C en bak hier de loempia schaaltjes in af. Snijd de groenten klein en blancheer ze in 3 dl van de basissoep. Voeg op het laatste moment de spinazie, sojascheuten en lente ui toe. Vul de loempia schaaltjes met de groenten.

Zeef de soep en serveer zoals op de foto.

TIP : Vervang het citroengras en de kaffirlimoenbladeren door andere verse kruiden naar keuze.