Dessert

Crema catalana met sinaasappel en krokante koekjes

  • 10 Portions

Recept

Ingrediënten

  • 5 sinaasappels
  • Zeste van 1 sinaasappel
  • Sap van 1 sinaasappel
  • ½ kaneelstokje
  • 130g Nestlé Docello Crème Brûlée
  • 5dl melk
  • 5dl room
  • 3-4 eetlepels honing
  • 100g koekjes

Bereiding

Pel de sinaasappel à vif (enkel vruchtvlees zonder wit vel) en doe in stukjes. Warm deze lichtjes op met honing en laat uitdruppen. Schik de sinaasappel op de bodem van een dessertglas.

Meng de melk met de room. Kook het mengsel van melk en room op met het half kaneelstokje en de zeste van sinaasappel en laat een paar minuten trekken.

Bereid de crème brûlée verder volgens de bereidingswijze op de verpakking. Haal, voor de verdeling in de glaasjes, het mengsel nog even door een puntzeef. Vul de glaasjes, waarvan de bodem met sinaasappel bedekt is, tot de rand met crème brûlée en laat afkoelen.

Serveersuggestie: Verkruimel de koekjes en garneer hier het dessert mee.