Hoofdgerecht

Boerderijkip met pompoen met parelcouscous en crème van amandel

  • 4 Portions

Recept

Ingrediënten:

  • 4 st boerderijkipfilet
  • 200 g pompoen (geschild en in plakken van 0,5 cm dik)
  • 1 dl CHEF Vloeibaar concentraat Gevogelte
  • 200 g parelcouscous
  • zout
  • 2 st sjalot (gesnipperd)
  • 2 st knoflookteen (fijngesneden)
  • geklaarde boter
  • 2 dl witte wijn
  • 1 dl Madeira
  • 1 L CHEF Natural Gevogeltefond
  • 1 dl slagroom
  • 100 g gerookte amandelen
  • amandelolie
 

Bereiding Boerderijkip:

Filets 90 minuten sous-vide garen op 61°C

A la minute mooi goudbruin bakken en schuin wegsnijden

Bereiding Pompoen:

Pompoen garen en in rondjes uitsteken

Bereiding Parelcouscous:

Parelcouscous garen in kippenbouillon gemaakt van CHEF Vloeibare Geconcentreerde Gevogeltefond met water en een beetje zout

Bereiding Crème van amandel:

Sjalot en knoflook aanzetten in een beetje geklaarde boter

Afblussen met witte wijn en Madeira

Tot de helft laten reduceren en CHEF Natural Gevogeltefond toevoegen

Slagroom en gerookte amandelen toevoegen

Wederom laten reduceren tot de helft

Doordraaien in een blender

Op smaak brengen, zeven en opstaven met amandelolie