Voorzorgsmaatregelen Covid-19

dinsdag, April 21, 2020

Beheer van uw warme drankautomaat

Gebruiksaanwijzing & Hygiëne adviezen

De huidige Covid-19-situatie raakt ons allemaal. Om de blootstelling aan het virus zoveel mogelijk te beperken, geven wij de voorkeur de volgende hygiënische maatregelen in acht te nemen.

Praktische informatie op het moment van consumptie

 

Het wordt aanbevolen om handdesinfecterende middelen beschikbaar te stellen voor uw consumenten/medewerkers.

Gedurende de dag op regelmatige basis alle machine-oppervlakken reinigen en desinfecteren: vooral de onderdelen die door de consumenten veel aangeraakt worden, zoals selectietoetsen, touchscreen, kaartlezers en/of muntacceptors.

Bewaar de bekers & deksels in hun beschermende plastic, behalve het uiteinde waar de consument/medewerker de beker uitneemt.

Communiceer de onderstaande aanbevelingen aan consumenten/medewerkers:

▪ Handen wassen en/of desinfecteren voordat u de toetsen van de automaat aanraakt

▪ Hoest of nies niet in de richting van de automaat

▪ Hou een afstand van minimaal 1,5 m aan

▪ Kies indien nodig een wegwerpbeker in plaats van een tas of mok. Wees waakzaam over de hygiëne van tassen of mokken.

 

Pratische informatie aangaande de interventie van uw warme drankautomaat (opvulling en schoonmaak).

Alle medewerkers moeten op een perfecte  en veilige hygiënische manier de producten alsook het onderhoud en/of technische interventie van de automaat in acht nemen.

Alvorens de automaat te gebruiken moeten uw medewerkers hygiënische voorzorgsmaatregelen genomen hebben. In het bijzonder het dragen van wegwerphandschoenen nadien het ontsmetten van de buitenoppervlakken van de automaat. Gelieve zoveel mogelijk de handen te wassen.

Het onderhoud en desinfectie van de automaat incl. onderdelen die in contact komen met ingrediënten, worden uitgevoerd volgens de standaardprocedure. Om het schoonmaken en drogen van uw warmedrankautomaat dat in contact is gekomen met voeding, hiervoor gebruikt men best papieren wegwerpdoekjes.

Praktische informatie aangaande het uitschakelen van uw warme drankautomaat

Indien u uw automaat voor een periode niet meer gebruikt dan kan deze best uitgeschakeld worden.

Voordat u de automaat uitschakelt, raden we aan alle ingrediënten uit de canisters te halen en de automaat goed schoon te maken. Voor het uitschakelen volgt u het best de handleiding of neemt u contact op met de technische dienst.

Sluit de watertoevoer kraan en trek de stekker uit uw automaat. 

Contactgegevens Technische dienst

Onze technische dienst is telefonisch bereikbaar  +32 2 524 54 44 of via e-mail [email protected]. Gezien de omstandigheden kunnen de interventietijden iets langer zijn. Om veilig de technische service aan te bieden, werden onze techniekers opgeleid rond alle hygiënemaatregelen.

 

 

Het Nestlé Professional-team

[email protected]

+32 2 529 55 86