Hoe duurzame koffie bijdraagt aan een duurzame wereld

 

NESCAFÉ is het grootste koffiemerk ter wereld waarbij elke seconde er wereldwijd maar liefst 5.500 koppen NESCAFÉ worden gedronken. We hechten er dan ook belang aan dat de koffie en cacao worden geproduceerd met respect voor zowel mens als milieu.

Goede koffie begint bij de oorsprong. Een beter leven voor koffieboeren en een betere kwaliteit koffie – dat is het doel van Grown Respectfully. Om dit te realiseren, werken wij samen met koffieboeren en partners als Rainforest Alliance, het Sustainable Agriculture Network (SAN), en de Common Code for the Coffee Community (4C) om te zorgen dat koffieliefhebbers kunnen genieten van hun favoriete koffie. Nu en in de toekomst.

 

 

Grown Respectfully

Sinds 1962 werkt Nestlé Professional samen met koffieboeren om te zorgen dat de koffie verantwoord geproduceerd wordt en van de beste kwaliteit is. Hiermee wordt ingespeeld op het feit dat bedrijven waarde hechten aan duurzaamheid en MVO. 

Daarom wordt er alles aan gedaan om het gehele koffieproces, van boon tot kop koffie, zo verantwoord mogelijk te maken.

 

Grown Respectfully is een wereldwijd initiatief waarbij Nestlé Professional samen met haar partners meerwaarde biedt aan iedereen die betrokken is bij het proces van koffieproductie tot koffieconsumptie. Dat doen we door in 20 koffieproducerende landen koffieboeren te ondersteunen met het leveren van nieuwe gewassen, het onderling delen van kennis, het helpen runnen van winstgevende boerenbedrijven en toegang tot betere materialen en gereedschap. Zo werken we samen om de toekomst van koffie veilig te stellen. En kunt u op het werk blijven genieten van de lekkerste koffie.


Verantwoorde landbouw
We bieden continu ondersteuning en opleiding aan onze boeren om hun oogst gezond te houden. Zo proberen we een eerlijk inkomen te garanderen en beloven we een lange, duurzame relatie waarop ze kunnen bouwen. Niet alleen voor deze boeren, maar ook voor de volgende generaties.
 


Verantwoorde productie
Er zijn diverse initiatieven in onze fabrieken ten aanzien van energie, waterverbruik, recycling en afval.

 

 


Verantwoorde consumptie
We helpen je graag bij de keuze voor een optimaal energiebesparende koffiemachine. Daarmee wordt de belasting van het milieu verminderd en kan jouw organisatie geld besparen. 

Wist je dat:

 

- Er in tien jaar tijd 16 miljoen koffieplanten geleverd zijn

- Er nog 220 miljoen rijk dragende en ziekteresistente koffieplanten geleverd worden

- Koffieresten in onze fabrieken als brandstof worden gebruikt

- Dat dit een reductie geeft in energieverbruik (20% per ton koffie) en afval (30% per ton koffie)

- Wij 180.000 ton koffie direct inkopen van 170.000 boeren wereldwijd