THAI GREEN CURRY

De GARDEN GOURMET® Vegan Filet Stukjes zijn de ideale basis voor jouw curry. Combineer ze met groenten zoals aubergine en babymaïs voor een sensational restultaat. Gemaakt van plantaardige ingrediënten, rijk aan eiwit en een bron van vezels. 

  • 0:30 Totale bereidingstijd
  • 10 Portions
  • medium

Method

INGREDIËNTEN

GARDEN GOURMET® Vegan Filet Stukjes 1kg
Thaise groene currypasta 100g
Thaise aubergine 400g
Thaise basilicum 50g
Kokosmelk 800ml
Kaffirblaadjes 4stuks
Babymaïs 500g
Vegan Vissaus 15ml
Verse rode chili 2 stuks
Aardappelen 500g
Bruine suiker 10g
Peultjes 300g
Gekookte jasmijnrijst 1 kg
Geplette knoflook 40g
Zonnebloemolie 50ml
 

  1. Snijd de aardappelen in grove stukken en kook ze 5 minuten in kokend water.
  2. Verhit in een hete wok de olie, voeg de knoflook toe en kook tot deze lichtbruin is.
  3. Voeg de groene curry toe en roer een paar seconden. Voeg de kokosmelk en de gehakte rode chili toe en breng aan de kook.
  4. Voeg de vissaus en de suiker toe en kook een minuut.
  5. Voeg de GARDEN GOURMET® Vegan Filet Stukjes, de peultjes, de babymais en de Thaise aubergine toe. Dek de wok af en kook 5 minuten op middelhoog vuur.
  6. Voeg de aardappelen, de kaffir limoen en het gehakte Thaise basilicum toe. Kook nog 5 minuten op laag vuur.
  7. Serveer in een schaal met rijst erbij.
     

Chef's Tip

  • Vervang bruine suiker door 40 ml Nestlé  gecondenseerde melk.
  • Vervang groene curry door panang, messman of rode currypasta.
  • Kook de filetstukken 5-8 minuten voor in Asian Liquid concentraat om de smaak te laten infuseren.