Fairtrade

donderdag, November 24, 2016

NESCAFÉ Partners’ Blend is gecertificeerd met het Max Havelaar Keurmerk voor Fairtrade. Dit garandeert een eerlijke prijs voor koffieboeren. Deze prijs dekt op zijn minst de kosten van duurzame koffieteelt en -oogst.

Contents: 

FAIRTRADE

Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de
handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en investeren in een duurzame
toekomst. Fairtrade is niet enkel een keurmerk maar ook een wereldwijde beweging.


In Nederland is de Stichting Max Havelaar eigenaar van het Fairtrade keurmerk, ook bekend als het Max Havelaar keurmerk.

Veel kleinschalige boeren in Azië, Afrika en Zuid-Amerika verkeren in continu onzekerheid wat betreft hun inkomen. Daarnaast zijn ze overgeleverd aan de sterk fluctuerende wereldmarktprijs, waardoor de opbrengst van de oogst vaak te laag is om het hele gezin te kunnen onderhouden. Zonder een betrouwbaar inkomen kunnen ze niet investeren in hun onderneming, de toekomst van hun kinderen en/of in de gemeenschap. Hierdoor blijft de armoede in stand. Fairtrade doorbreekt deze vicieuze cirkel door standaarden te zetten die boeren de mogelijkheid bieden om zichzelf te ontwikkelen.

NESCAFÉ Partners’ Blend is gecertificeerd met het Max Havelaar Keurmerk voor Fairtrade en garandeert een eerlijke prijs voor koffieboeren.
 
 
 
 

 

Steun voor de boeren

Wij bieden de boeren ondersteuning bij het vinden van alternatieve inkomstenbronnen, zodat zij niet alleen afhankelijk zijn van inkomsten uit de koffieoogst. Zo hebben we in Ethiopië meer dan 10.000 kippen en 2.500 fruitbomen gedoneerd aan onze partners. Maar het verbouwen van koffie staat natuurlijk nog altijd op de eerste plaats.


Investeren in een betere toekomst

De koffieboeren zijn belangrijke partners voor ons. Daarom zorgen wij ervoor dat ze advies krijgen van landbouwexperts. Dit resulteert onder andere in een koffie met een hogere kwaliteit.